EN

Održan sastanak radne skupine „Žene i mediji“ Mediteranske regulatorne mreže


U Lisabonu je prošloga petka, 23.2.2018. održan sastanak radne skupine „Žene i mediji“ Mediteranske regulatorne mreže. U ime Agencije za elektroničke medije, koja je također dio mreže, na sastanku su sudjelovali članovi Vijeća za elektroničke medije Vanja Gavran, koji je ujedno i predsjednik radne skupine „Žene i mediji“ Agencije, te Anita Malenica i Gordana Simonović, članice ove radne skupine. 

Mediteranska regulatorna mreža posebnu pozornost posvećuje većoj vidljivosti žena u medijima. Stoga je na ovom sastanku dogovoreno da se u 2018. provede komparativna studija o tome koliko se u informativnim programima televizija govori o nasilju nad ženama. U istraživanje će se uključiti sve članice Mediteranske regulatorne mreže te će ga provoditi u svojim zemljama. Analizirat će se tri mjeseca informativnog programa za ožujak, travanj i svibanj na uzorku minimalno jedne javne i jedne komercijalne televizije. 

Agencija za elektroničke medije analizirat će informativne programe HRT-a, NOVE TV i RTL-a te nekoliko lokalnih i regionalnih televizija, a rezultati ove studije bit će objavljeni u četvrtom kvartalu ove godine.

© 2018 Agencija za elektroničke medije, Jagićeva 31, 10 000 ZAGREB, HRVATSKA
kontaktirajte nas