EN

Pritužbe građana

Ako ste u određenom radijskom ili televizijskom programu ili elektroničkoj publikaciji primijetili potencijalne nepravilnosti ili nezakonitosti, i želite uložiti pritužbu, koristite ovaj obrazac.Pritužbu na sadržaj pružatelja medijskih usluga možete podnijeti putem našeg elektroničkog obrasca. Pritužbe se također mogu podnijeti i u pisanom obliku na adresu: Agencija za elektroničke medije, Jagićeva 31, 10 000 Zagreb.

Sve formalne pritužbe trebaju biti u pisanoj formi i minimalno sadržavati sljedeće podatke:

  • Naziv nakladnika
  • Naziv emisije
  • Datum emitiranja
  • Vrijeme emitiranja
  • Opis nepravilnosti/nezakonitosti

U slučaju prijave elektroničke publikacije potrebno je navesti mrežnu poveznicu, odnosno link (URL) na sadržaj koji prijavljujete. Za učinkovito postupanje, pritužba također treba sadržavati i podatke za kontaktiranje podnositelja ili podnositeljice pritužbe (ime i prezime, telefonski broj, adresa elektroničke pošte). Na anonimne pritužbe ne možemo dati odgovor. Vaše informacije Agencija će držati u tajnosti i neće ih učiniti dostupnim trećim stranama, osim u slučaju kada smo to dužni učiniti po zakonu. Informacije koje nam pružite Agencija će koristiti da obradi vašu pritužbu, poduzme odgovarajuće mjere i obavijesti vas o donesenim odlukama.

Slanjem ovog obrasca pristajete na obradu danih osobnih podataka u svrhu obrade Vašeg upita/pritužbe to jest kako bi mogli što brže i učinkovitije riješiti Vaš upit/Vašu pritužbu. Više o obavezama Agencije i Vašim pravima vezanima uz obradu osobnih podataka možete vidjeti na Izjava o zaštiti privatnosti na internetskim stanicama Agencije za elektroničke medije

Televizija
Radio
Elektroničke publikacije
molimo kopirati točnu poveznicu iz preglednika
(npr. govor mržnje, zaštita maloljetnika...)
Ovdje detaljno opišite svoju pritužbu

* Polja označena zvjezdicom su obvezna.

© 2018 Agencija za elektroničke medije, Jagićeva 31, 10 000 ZAGREB, HRVATSKA
kontaktirajte nas