EN

Manifestacija Dani otvorenih vrata udruga u svibnju diljem Hrvatske

Dani otvorenih vrata udruga održat će se šestu godinu zaredom kako bi se građanima i široj javnosti približile aktivnosti udruga u različitim područjima djelovanja, a ponajprije programi i projekti od interesa za opće dobro koje provode udruge diljem Hrvatske.


Manifestacija Dani otvorenih vrata udruga održat će se od 25. do 27. svibnja 2017. diljem Hrvatske u organizaciji Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Dani otvorenih vrata udruga održat će se šestu godinu zaredom kako bi se građanima i široj javnosti približile aktivnosti udruga u različitim područjima djelovanja, a ponajprije programi i projekti od interesa za opće dobro koje provode udruge diljem Hrvatske. Otvaranjem vrata udruga u određenom danu ili danima, u prostorima udruga ili izvan njih, svim zainteresiranim građanima pruža se prilika za sudjelovanje u brojnim kreativnim radionicama, predavanjima, predstavama, akcijama te za upoznavanje s različitim društveno korisnim projektima i programima, ali i mogućnostima volontiranja u udrugama. 

Poseban je naglasak na predstavljanju rezultata projekata i programa udruga financiranih sredstvima iz javnih izvora, kako bi time pridonijeli još većoj otvorenosti i boljoj transparentnosti rada udruga u Hrvatskoj.

Naime, ove su godine ministarstva i druge institucije partneri Ureda za udruge Vlade RH u organizaciji ovog događaja s obzirom na ulogu koju imaju u postupcima financiranja i ugovaranja programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge.

Najuspješnijim udrugama sudionicama Dana otvorenih vrata udruga 2017. bit će dodijeljene nagrade. Sve udruge zainteresirane za sudjelovanje na Danima otvorenih udruga 2017. mogu se prijaviti putem aplikacije, a upute su dostupne na sljedećoj poveznici.

© 2018 Agencija za elektroničke medije, Jagićeva 31, 10 000 ZAGREB, HRVATSKA
kontaktirajte nas